Klubbkväll på stan

En bra dag har avrundats med en riktigt bra kväll. Det var äntligen dags för bokklubben. Eller bokcirkel. Eller vad det ska heta, vi vet inte riktigt. Men för snart två årsedan bjöd jag och min söta syster ihop några vänner och startade en egen liten klubb. Vi träffas var 6:e vecka på något fik och då ser det ut så här:

Bild 029

Högläsning och koncentration.Not. Men det är något visst med att dissekera en bok ihop. Att tycka lika och olika. Boken får helt klart fler nyanser och större djup när man ser den ihop med fler människors känslor och tankar. Otroligt roligt är det också! Ikväll var det jag som skrev recensionen i loggboken som ligger så fint i mitt knä. Vi har ett beytgsystem mellan 1-6 där varje bok betygsätts.

Tills ikväll hade vi läst den här

Bild 030

” Sju jävligt långa dagar” av Jonathan Tropper. En väldigt rolig bok. Om än ganska ”dirty”. Läs den gärna, men ge inte bort till en minderåring, eller överårig om man så säger. Som jag ovetande gjort. Ångest.

Ikväll införde vi en ny avancerad metod, att visa betyget med händerna efter nogsam inräkning. Siffran 1-6 är det som gäller och det nya lilla knepet ska underlätta att inte påverkas förmycket av varandra i detta viktiga moment. Betyget blev: 4,3.

6 poäng är max. Endast en bok av de 10 vi läst ihop har fått mer. Det var Hungerspelen som överraskade alla positivt. Men det är svårt, att liksom betygsätta en känsla. Biografier är värst, då känns det som man dissar hela personens liv….Stackars Robert Gustavsson, hans bok gillade vi inte alls…

Till varje klubbkväll har en av oss valt en ny bok, köpt in i pocket och delar ut till alla efter en liten presentation. Alltid lika spännande att få med sig en ny bok hem som man kanske aldrig hade valt själv. Ikväll fick vi boken ” Att vara med henne är som att spring uppför en sommaräng utan att bli det minsta trött” ( blir lite trött av att skriva den ovanligt långa titeln dock 🙂 ) Skriven av Alex Schulman. Återkommer med betyget på den om sex veckor då. Tills dess, läs sju jävligt långa dagar och rodna lite…..

3 thoughts on “Klubbkväll på stan

  1. Vad det lät mysigt med bokklubb… Och på 6 veckor bör man ju bli klar 🙂 synd vi inte bor i samma stad, då hade jag kunnat vara med ! Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *