Före & efter: Dött hörn nr 1.

Dessa döda, svåra hörn som varje hem har. Tror jag, eller så är det bara i mitt hus det är lite knepigt ibland….. Just detta hörn är en liten märkligt väggbit bakom köket som måste uppstått när någon öppnat övervåningen och renoverat köket. Ca 70 cm svårinredd väggyta. 

Före: rörigt tidningsställ (från Erikshjälpen) och fin, men felplacerad tavla (inropad på sommarauktion)

Bild 011

Minns ni det lilla bordet jag hittade på Röda Korset förra fredagen? Nu är det på plats.

Efter:

Bild 031

Lite mera liv & harmoni.

Bild 043

På hyllan ska bästa tidningen RETRO ha sitt bo. Alla utan nummer två har jag. Retligt. Men här pryder den sin plats och finns tillhands när inspirationen behöver fyllas på!

Ovanpå bordet står en söt Muehlenbeckia, oftast kallad ”plättar i luften” i en hög tennskål från Bra & Begagnat. Hittar man något med lite höjd slår man till. Blomster mår så bra av att kom upp lite, både för betraktarens öga och den egna växtkraften. Två små änglar som stod på mitt sängbord när jag var liten står framför och spelar.

Ovanför ska sedan en bröllopsvägg växa fram. Ännu så länge är bara två bröllopsbilder klara och inramade så vi väntar lite med uppsättningen. Men visst är det något extra med gamla brudfoton från släkten.

Bild 040

Min farmors föräldrar Signe & Hjalmar på sin bröllopsdag hösten 1917.

Signes 20 tals skor är så vackra! Och brudbuketten är fylld med den då så moderna asparagus ( hängsparris). Det var en allvarlig sak att få sitt foto taget 1917, det kan man utan tvekan se. Fler brudfoton kommer framöver. Men idag är jag bara så glad att en död yta är på god väg att leva upp igen. Det går åt rätt håll!

2 thoughts on “Före & efter: Dött hörn nr 1.

  1. Så fint du har gjort, du har verkligen öga för att fånga sakernas skönhet i en härlig harmoni! Du är verkligen en riktigt inspirationskälla Anna!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *