Före & efter, dött hörn nr 2, övre hall

Bild 013

Före: Dött hörn nummer två. Precis ovanför trappan möts man av denna svårmöblerade yta. Först tänkte jag mig ett skrivbord. Kunde bli fint, men att jobba mitt emellan köket och TVrummet i en tonårsfamilj ger liksom ingen vidare arbetsro. Så nej. En bokhylla då? Jag kan rita och maken bygga. Så slipper alla vackra böcker ligga i lådor på vinden och frysa.  Men så får man en värmeräkning på nästan 4000 kronor och att bygga in elementet är känns inte så…eh….smart.

Så händer det som händer i livet ibland. Helt oväntat kommer lösningen från ett annat håll. Någon ska flytta och vill lämna vidare lite möbler. Vi fick den här. A match made in heaven.

Bild 042

Efter: Ett skåp i vackert ljust åldrat trä. Ingen färg kommer kladdas här kan jag lova. Av snickeritekniken kan man se att det troligtvis varit ett överskåp till en skänk en gång i tiden. Inropat på en småländsk bondauktion för många årsedan, det är allt jag vet om ursprunget.

Pidestalen bredvid är en älskad favorit som jag haft länge. Välanvänd både ute och inne. Köpt på scouternas årliga loppmarknade i Aneby för säkert10 år sedan. Murgrönan trivs verkligen här och växer så det knakar åt alla håll.

Inne i skåpet är det gott om plats. Just nu. Maken ska få en hylla till sina böcker och jag två till mina vaser. Jämställt och bra.

Fast han klagar inte utan delar snällt med sig då han alltid har uppskattat ” fruntimmerspill” som han kallar inredning.

Bild 045

Räddningsauktionen dött hörn nummer två slutförd. Underbart när räddningen kommer från oväntat håll och blir så bra. Tusen Tack!

Med fortfarande finns några ytor kvar att väcka till liv. Och tur är väl det, för tänk vad trist med ett hus som liksom var FÄRDIGT….

det är inte målet, utan resan, som gör färden värd”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *