En söndag i sovrummet

05.47 satte jag på DVD: n med Nicke Nyfiken på övervåningen. Tur, skulle det visa sig. Även om det sannerligen inte känndes så just då. Bara en liten stund senare hördes ett enormt KRASCH/KRASCH/KRASCH.

En vacker rosa taklampa i glas med målade blommor som jag köpte på Erikshjälpen precis när vi flyttade in och skruvade upp alldels själv på en vinglig stege släppte taget och ramlade ner. Precis exakt på den plats där mitt och sonen huvud vilat en liten stund innan lång nu stora sylvassa skärvor. Och millioner små glasbitar i hela sängen, ja i hela rummet.

Det tog hela förmiddagen att städa upp. Allt fick tvättas. Men det gjorde jag med tacksamhet i hjärtat. När jag ändå var i farten passade jag på att möblera om och prova en ide jag har haft länge. Verkar bli bra. Får ge det någon dag innan vi bestämmer oss, men om det funkar skulle maken kunna få sitt efterlängtade skrivbord. Och det är han VÄRD efter att ha vandrat runt med dator, böcker och pärmar i flera år…

När allt var klart toppade jag med nya blomster på spiselkransen som stått tom länge nu.

Bild 023

Bild 026

Inte så ofta man hittar fler av samma kruka, men här fann jag hela tre stycken. Det är dessa krukor jag skriver om i texten på ”om vintageblomman”.

Så vackra. Milt gröna med en liten fågel på. 10 kr stycket.

Bild 035

2 thoughts on “En söndag i sovrummet

  1. Någon tänkte på dig när du satte på videon kl 05.47. Det kanske inte var tur utan en högre makt som visste vad som komma skulle…Det finns någon som går vid din sida…

    • Så är det kanske. Huset har nån som håller om det & oss som bor här. Ingen brand i köket blev det ju heller. Märkligt faktist, men tryggt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *