Ett sminkbord – ett liv

Kommer ni ihåg sminkbordet jag hittade 2 minuter över sex hos RödaKorset en kall dag i mars? 50 kr gav jag och det såg ut såhär,

Bild 006

Komplett med bamseklistermärken och allt.

Bild 007

Det finns inte tid att måla och fixa just nu, men efter ommöbleringen i sovrummet så uppenbarade sig den perfekta platsen. Då går det ju bara inte att låta bli. Så det blev en renovering light. Fram med scottich, AJAX, borste, sandpapper. Och assistent.

Bild 009

Fick jobba ordentligt med sandpappret och liksom slipa bort gammalt smuts, men fint blev det. Behöver kanske inte målas alls, vi får se.

Dags för det roligaste, att pynta bordet. Började med smycketrädet,

Bild 060

Bild 062

Saker som betyder något extra är energigivande att ha framme synliga. Om den här broschen kan du läsa i ett tidigare inlägg från den 11 mar. Den inspirerar mig att lyssna mer på mitt hjärta för tänk att jag så tidigt i mitt liv visste vad jag gillade. Loppis och färgen rosa. Bland annat.

Ett blomster, minst, ska ett sminkbord alltid ha,

Bild 029

I kruka från Erikshjälpen. Det blir nog inte till att sminka sig här så ofta, men min lilla parfymsamling ska minnsan stå här iallafall,

Bild 070

Knappast värdigt för en kvinna i sina bästa år att bara äga 3 parfymer. Men parfym, ja det kommer långt ner på listan i ett 6 personershushåll. Och högt upp på listan: ”saker jag ska unna mig när jag fostrat färdigt”

Till sist, en bild som jag älskar i en ram från Myrorna,

Bild 050

Det är jag som vilar tryggt i mammas famn 1973. Älskar att titta på den bilden när jag känner mig trött och otillräcklig. Att en gång var det jag som fick vila i mammas famn. Den vetskapen ger mig nya krafter till det mesta här i livet när det behövs.

Bredvid står mina första skor. Bakom en ängel som vi fick på 80 tals/40 års festen och framför en ask jag fått av mina söner. Hela livet representerat på ett sminkbord. Mitt efterlängtade, älskade sminkbord. Men visst blev det fint?

Bild 071

 

Bild 038

 

One thought on “Ett sminkbord – ett liv

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *