Plantering till chefen

Imorgon är jag och mina kollegor hembjudna till vår chef. Tycker det var ett trevligt initativ, att träffas hemma är så mycket roligare än på jobbet, konferens eller restaurang. Men jag är ju är en hemmakatt….Men det blir på ett annat vis i ett hem, människor slappnar av, sänker garden.

Och man kommer inte tomhänt när man har glädjen att bli inbjuden till någons hem. Tycker jag. Så vi har samlat till en sommarblomma och ikväll var det dags att plantera.

Brahe Hus 002

Kvällsolen var ljuvlig att arbeta i. Tog fram korgen jag hittade i lördags på Erikshjälpen och de blomster som ska få flytta in i den.

 Brahe Hus 011

Började med att klä insidan med en svart dubbel sopsäck. Häftade fast den med häftpistol ca 2 cm ner från kanten. Vek sedan ner plasten över. Klippte några jack i plasten på botten så att vatten kan leta sig ut. Annars blir det inte roligt. Och inte blommigt heller för den delen….

Brahe Hus 015

Placerade ut blomorna och fyllde på med ny fin yrkesodlarjord från Blomsterlandet. Det låter nått det!

Brahe Hus 017

Lite luddig sisal runt kanten döljer plasten mjukt och fint.

Brahe Hus 020

Lite marmorkross fick dölja jorden. Det tar några veckor innan plättarna breder ut sig men sen slingrar de sig över både kant och kross.

Har varit och köpt nytt band till Dynamon så den åkte fram idag, alltid lika roligt att piffa med den.

Brahe Hus 005

Brahe Hus 023

Satte fast texten på blompinnen. Får väl se hur länge den sitter kvar, med visst blev det lite roligt på en present ändå.

Ja,då var det klart!

Brahe Hus 028

Brahe Hus 025

Solen fortsatte skina och alla grejjor var ändå framme så….

Brahe Hus 031

jag planterade om en pelargon som stått för mörkt inne. Och satte ner en liten PHYSALIS som visst råkade följa med hem från Blomsterlandet. Måste bara prova om det går att få lite frukt även om man inte har växthus. I sista krukan planterades vita luktärtor. Hoppas att de ska växa upp och slingra sig runt ett fult stuprör på altanen. Snabbt tack!

 

Brahe Hus 032

Och tillsist, min favoritsallad i hela vida världen: Ruccola.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *