Om att bli florist

Tack bloggvänner för peppande kommentarer! Det är klart att 40 är igen ålder för att byta karriär. Men det har tagit mig så lång tid att hitta en yrkesidentitet och ett jobb jag verkligen trivs med. Och det har jag idag, på Previa. Men det kreativa letar sig igenom och jag försöker få det att hitta en plats i mitt liv. Visst kan man utbilda sig till florist nu men,

  1. att flytta ett år till Malmö, Göteborg eller Västerås känns….inte så schysst mot familjen och typ omöjligt.
  2. att bekosta skolavgiften på 80 000 kr plus de vanlig omkostnaderna i en familj utan en inkomst känns typ…dumt & omöjligt.

Men det finns kortkurser, kvällskurser, sommarkurser och inspirationsdagar med mera. Och kanske är florist just ett sådant yrke där inte utbildning är helt avgörande, det är ju trots allt inte ”rocketsience” som man säger. Kanske är det längtan, drivkraft, lust, vilja och engagemang som betyder mer.

student 003

Lite vilda blågula blommor i trappan.

Men när jag såg Ebba Von Sydow intervjuva två små söta tjejer från floristlinjen i Vetlanda på Madeleines bröllop blev jag ledsen. Tänk att få vara med där, i det det hav av blommor, färger, dofter, grönska som det måste ha varitoch bara skapa,skapa,skapa. Vart hade jag varit om jag vågat välja den vägen, det är mer så jag tänker om natten….

student 016

Lite enkla blågula blommor på matsalsbordet.

Men livet går alltid, alltid framåt. Ingen ide att titta för mycket bakåt. Så brukar du säga, min pappa, ”inget kan stoppa samhällsutvecklingen” Och det är sant, både för individen och samhället.

Denna blogg är väl ett litet resultat av just det. Människan strävar efter utveckling och nya utmaningar och här står jag på krönet av familjelivet, i målfållan. Vad finns på andra sidan?

student 007

Ekonomisk studentblomma i hallfönstret.

Den som lever får se, heter det ju. Och ett vet jag säkert och det är att som 40 åring är det bra mycket lättare att både höra, förstå och ha modet att följa sitt eget hjärtas röst. Nån fördel ska man väl ändå ha av att bli äldre, inte bara de där rynkorna runt ögonen, eller hur.

 

student 019

Lite mera vilda sommarblommor.

Skam den som ger sig, och trägen vinner.Två andra ord jag ofta återkommit till genom livet. På något sätt ska jag få in mer blomster i mitt liv igen. Och det här med bloggen är ingen dum väg alls. Så kul att skapa, fota och skriva.

För er, och, för mig själv!

student 009

Tack för all uppmuntran!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *