Helgens Blomster

Bild 265

En blomma till helgen måste man ha! Många är vi som smusslar något grönskande med icke ätbart i varukorgen när det handlas inför helgen. Klokt, tycker jag. Själen, inte bara magen måste få sitt. Något vackert och levande att vila ögonen på är bra investerat inför helgen. Och har man tur, ja då kanske en inbjudan till vänner står på programmet och ingen blir ledsen av att få en blomma kan jag lova.

Så var det för oss igår, då var vi bjudna till en av sönernas flickvänners föräldrar för allra första gången. Jätteroligt! Jag ville ha med en blomma som lever lite längre än en bukett och som passade till ett äldre hus, så jag valde det här:

Bild 247

Murgröna, plättar i luften, rosor och en KRAM skylt ( www.formiakeramik.se) En kram vill vi ge hela familjen Thelander för att ni är så glada och omtänksamma, för all omsorg ni visar vår son som hänger en del hos er och er fina dotter. Tack & Kram i en liten blomma!

Bild 253

Plättar i luften blomman delade jag försiktigt i två delar för att den skulle bli lagom i storleken till krukan.

Eller kruka, det är ett för enkelt ord. En så vacker soppterrin är det. En bekant kontaktade mig och undrade om jag ville ha en kartong med lite krukor som de fått över inom släkten. Jag har läst din blogg och sett att du brukar få till det ganska fint skrev hon. Oj vad det värmde mitt hjärta! Så i tisdags stod den plötsligt där, en kartong utanför dörren med massa fint i. Vackra sockerkaksformar, roliga porslinsfigurer med mera och så den här skönheten. Tack Ann-Louise!

Bild 251

I ett saltkar placerades några vita rosor tätt ihop. Man kan använda provrör eller andra små glas som bli stadiga med jord omkring sig. Fint att kombinera kruk och snittväxter i planteringar tycker jag. Så här års är det enkelt att bara sätta ner en ny liten blomma från trädgården eller naturen när de vissnat så vips har man en helt ny plantering.

Men nu blev det så här, klart!

Bild 268

Med varma önskningar om en fin helg till er alla!

2 thoughts on “Helgens Blomster

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *