Fiskbensflätan

Bild 005

Här har ni henne- världens bästa syster! Ovanligt lik Ronja eller ett litet sött penntroll – men så ska det ju vara på en förebild, eller hur? För här skulle flätas, med löshår och hela baletten. Vi började med att locka hela håret och tupera i botten för att få till själva fluffet. Inte så svårt alls. Men detta med löshåret var lite knixigare….

Bild 008

Men skam den som ger sig.  5 partier med långt löshår är fästade och att lyckas få dem osynliga var det som oroat mig. Men det gick fint. Vi behöll ett parti på varje sida, en ca 2 cm bena runtom för att fästa lite lösare efteråt. Allt för fluffet. Lite mjuk romantik passar bäst alla dagar om du frågar oss två, inget roligt är det med strama frisyrer där man känner sig som man just kommit upp ur badet. USCH.

Så var det dags för det enkla. Att fläta. Först gjordes en smal lång fläta att fästa runt gummibandet för att dölja det. Sen var det bara att fläta på med fiskbenstekniken. Finns många filmer på youtube om du vill lära dig. Lite mer att hålla reda på kanske men inte så svårt ändå.

Bild 038

Redo för bröllop!

Extra fint att fläta in band som matchar med klänningen en stor dag som denna. Eller kanske väva in en blomma. Flätor är väldans anpassningsbara och roliga att jobba med, pröva så får du se.

One thought on “Fiskbensflätan

  1. Och som den satt flätan!! HELA kvällen 🙂 Kände mig så fin. Endast luggfluffet som föll lite på slutet framåt 03. Stort tack bästa syrran!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *