Vacker återvinning

IMG_6035

Bordet är på plats! Räddat från en säker död i träflisen på sortergården. Det känns som det andas ut och acklimatiserar sig på nytt. Visst är det fint? Så lagom i storlek och mjukt slitet av väder & vind. Tvärr kan det inte vara här framför tegelväggen så länge till då en kamin ska på plats men ett tag får jag njuta av just denna synen från min soffa.

IMG_6036

På bordet fick min vägledare en plats. Boken ”Husmoderns Rådgivare” från 1923. Boken som citatet här i bloggens högerkolumn kommer ifrån. Det citatet och många andra härliga tips kan man hitta här. Tips från en tid när Husmor faktist var ett yrke. Inte något man är mellan jobbet och middagen, träningar och nöjen. Nej husmor var något man var på största allvar det framgår tydligt. Jag undrar så, hur det var att leva som kvinna då? Färre valmöjligheter och mindre egna pengar såklart. Men kanske också mindre stress och mer respekt för det oavlönade kvinnoarbete som fortfarande utförs dag efter dag……//

IMG_6037

Blomman plättar i luften är också återanvänd. Det var dags för tömning av vår trädgårdstunna här hemma och jag lät en del av de blommor som den fantastiska sommaren tagit död på hamna i tunnan. Då återvinns de på rätt sätt. Men, i det största arrangemanget var allt dött utan just de tre plättarblommorna. Jag ryckte upp dem och planterade om dem. Tog 5 minuter och visst blev det fint? En i zinkkrukan ovan och två i den här.

IMG_6045

Retrokruka från Erikshjälpen. 15 kr stod det på prislappen.

Vacker återvinning får man väl ändå kalla det, när sommarens uteblommor kan följa med in för att bo på räddat bord och skänka blomsterglädje länge, länge till.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *