Barnkalas modell 2013??

Handlade till lördagens barnkalas på väg hem från syster igår. Kände mig så husmoderlig och planerande. Ända tills jag kom hem och packade upp.

20130912-220117.jpg
Well, det blir ju inget LCHF på det här kalaset precis. Inga naturliga nyttigheter så långt ögat når. Mer av en komplett sockerchock. Men det kanske är bra, jag menar ska man ha kalas en lördagseftermiddag kanske de små behöver lite extra energi för att orka med skattjakten?

20130912-220420.jpg
Hummm. Den här skattgömman känns plötsligt inte helt bra. Det är något med genusperspektivet som gnager. Ska jag slå in dem i rosa och blått papper för att liksom kunna ge rätt eller hur gör man? Fast då blir det ju ännu värre. Kanske ska ta plan B och fylla skattgömman med det här istället.

20130912-220759.jpg
Mer socker. Svårt val här alltså.
Och vi som bjudit hela förskoleavdelningen. Med föräldrar. Vad ska de tycka? Det hela känns inte så….2013? Funkade fint på nittiotalet när jag hade barnkalas sist. Men nu, när GI, LCHF och 5:2 är uppfunnet. Ujujuj.

Fast ändå.

20130912-221314.jpg
Jag har en bestämd känsla av att den här lille vilde inte kommer att klaga. Alls. Så vi blundar och hoppar. Är det barnkalas så är det!

One thought on “Barnkalas modell 2013??

  1. Man får ge barnen godis med socker på kalas, om de älskar det! Men man kan samtidigt vara medveten om att de kanske inte skulle sakna godiset så mycket om de fick nyttiga havrebollar (inte de gamla recepten alltså), naturligt smaksatt bubbelvatten istället för saft och kanske en mumsig fruktsallad. Jag läste en artikel om just barnkalas utan socker och det som jag gillade var utmaningen av den egna tanken att man MÅSTE ha socker. Att socker är gott och betyder fest och glädje och kul kalas. För det behöver det kanske inte, vi lär ju barnen det.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *