Bloggbokklubben: Sonjas sista vilja

IMG_6846

Då är den här, måndagen den 30 sep och dags att betygsätta första boken i bloggbokklubben: Sonjas sista vilja av Åsa Hellberg!

Alla ni som lämnar en kommentar med era tankar om boken och ett betyg deltar i en utlottning av två personliga favoritböcker. En för skratt och en för tårar.

IMG_6838

Betygsskalan är:

 1. Inte läsbar
 2. Dålig, tråkig, seg
 3. Godkänt, okej
 4. Bra, väl godkänd
 5. Vi rekommenderar
 6. Outstanding, läs NU!

Man kan inte välja tre, det finns inget ”medel”. Nej du måste välja sida 1-3 dålig och 4-6 bra. Mitt eget betyg avslöjar jag inte innan vi haft träffen med klubben på tisdag…….Men det ska bli så kul att få ta med era betyg och åsikter dit så får vi se om vi tycker samma!

Själv funderar jag lite över språket. Boken handlar om kvinnor strax innan femtio men ibland tycker jag de pratar som om de vore strax över tjugo.Typ: OH.MY.GOD. Känns inte helt trovärdigt. Men det är väl en detalj för själva storyn sätter ju onekligen igång fantasin. Sen älskar jag temat kvinnlig sammanhållning och vänskapens betydelse genom livet. Vänner från ungdomen, dem ska man vara extra rädd om. Och nya vänner får man försöka vattna lite extra om de ska ha en chans att växa till sig bland vuxenlivets alla måsten.

vnskap_194999324

Men nu mina kära bloggbokklubbsvänner ska det bli så kul att läsa era kommentarer. Go for it!

8 thoughts on “Bloggbokklubben: Sonjas sista vilja

 1. Boken får en fyra av mig.
  För mig är Sonja och hennes miljoner detsamma som livet och alla dess miljoner möjligheter. Sonja är modet att våga förändra sitt liv! Boken är lättläst och ganska enkel men ändå tankeväckande! Den ger en varm känsla av vänskap men utmanar oss även att fundera på våra egna liv! Chicklit med en baktanke. Förändringar är inte alltid lika lätta att genomföra som i boken men är ibland livsnödvändiga för oss alla. Det gäller att hitta balans i livet även utan miljoner med kronor.

  Tack för möjligheten att få vara med i din nätbokcirkel. Jag uppskattar verkligen initiativet och är gärna med igen om möjlighet ges. Den har fått mig att läsa en bok som jag aldrig hade läst annars, deckarnörd som jag är. Kram

  • Tack själv Anna att du ville vara med. Så glad jag blir att du tyckte det var roligt!! Just detta att läsa något man annars inte gör är väldigt berikande. Din analys av boken är väldigt träffsäker och klok, du är så bra på att formulera dig!
   Så klart kommer det en ny bok, håll utkik under veckan.

 2. Boken får en trea-fyra av mig, hamnar liksom mitt emellan. 🙂
  Väldigt lättläst och tänkvärd om gemenskap mellan vänner och att man ska ta till vara dem man har runt omkring sig och att man inte alltid heller tror sig känna varann väl även om man är väldigt nära. 🙂
  Språkmässigt inte så bra, lite för enkelt språk för att handla om ett ”medelåldersgäng” och lite för mycket fokus på att alla var så snygga (även männen) Tycker även att vissa saker blev för enkla för gänget, allt gick plötsligt så himla smidigt och kvinnorna blev jättemodiga för att de fick pengar och fastigheter och hittade sitt barns pappa etc etc.
  Att balansen, man ska våga, för att samtidigt tänka klokt och göra bra val är ju livets prövning så jag tyckte ändå att boken var rätt kul och fick en att börja tänka lite annorlunda.

  Kram Jessica

  • Men hej Åsa! Så roligt att du har hittat hit till min blogg, välkommen! Nu blir det feedback från dina läsare, både på bloggbokklubben och i den fysiska bokcirkeln som träffas imorgon. Så roligt att veta att du tar del av det. Och lite nervöst….för böcker berör och väcker så olika tankar hos oss alla…
   Vi säger på återhörande, kram anna

  • Det verkar var svårt att kommentera från ipads har flera sagt. Vet inte varför, trist. Men kul att det gick nu, tack för ditt betyg! Kram

 3. Boken får en 5:à av mig. Jag gillar storyn vänskapen mellan dessa kvinnor och deras förmåga och mod att förändra sina liv. Läser nu bok två Sonjas hemlighet. Även denna är mycket bra läs den!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *