Att förvandla sommarens hängsälg till en…..mossboll

IMG_7386

Hela sommaren har den varit så fin, Hängsälgen på trappen. Men nu var den trött….så jag tog sekatören och klippte bort alla grenarna. Fäste istället en oasis på toppen. Min trogna jobbarkompis friserade nogsamt oasisen lite rundare.
IMG_7389
Sen lindade vi veckans reklamblad från City Gross runt. Blad för blad växte sig bollen både större och rundare. Hela kroppen fick man använda, luta magen över bollen och surra runt med ståltråden. När den var lagom stor hämtade vi kassen med finaste mossan.
IMG_7397

Har plockat mossa i riktigt stora ”sjok” som vi säger här i Småland. Placerade mossa försiktigt runt bollen och fortsatte linda med den gröna ståltråden tills det blev lagom runt. Det ska inte vara för perfekt, det är ju trots allt skogsmaterial. Nu står den stadigt på första trappsteget, mossbollen.

IMG_7399

Till advent funderar jag på att fästa en liten batteridriven ljusslinga runt bollen. Det skulle lysa så välkomnade till glöggfest, födelsedagar, lucia, julgodiskväll och allt annat kul då vi bjuder hem släkt och vänner under december.
Älskar december – och min nya mossboll!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *