En blomma till helgen – ljusblomman

IMG_7505

Man går inte bort tomhänt. Om någon har vänligheten att bjuda in dig till sitt hem, då har man med sig något för att visa

sin uppskattning.

Det försöker jag lära mina söner. Och för allandel, min man. När äldste sonen var på väg till sin studentbal tvingade jag honom att gå av bussen och köpa en bukett rosor till sin date. För man kommer inte tomhänt till en kvinna som ägnat typ ett helt år och massor av pengar för att vara den finaste bal-date hon bra kan. Han lydde. Hon blev glad. Mamma blev stolt.

Jag försöker föregå med gott exempel så ofta jag bara kan. För det är ju så underbart värmande roligt att få göra någon annan glad med en liten blomma! Förra helgen när vi besökte Ulla i Alingsås gjorde jag denna lilla söta.

IMG_7503

Tennskål från Erikshjälpen. En söt rosettblomma – suckulenten Echeveria- och som symbol för ljusvandringen vi skulle på en söt liten lykta från Myrorna. En ljusblomma helt enkelt.

Tycker mycket om suckulenterna om hösten. Förra gången hamnade de i den här planteringen. Och nästa gång kommer de i en annan gå-bort-blomma som är under projektering. För man går inte bort tomhänt. Inte.

One thought on “En blomma till helgen – ljusblomman

  1. Detta fina arrangemang fick jag av Anna förra helgen. Det pryder vårt blomsterbord i burspråket och är verkligen vackert. Roligt att ni kom och förgyllde min lördag. Och killarna – är ju jättegulliga – så fint att de hänger med på familjedagarna.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *