Tisdag: Den fabriksgrå klänningen

IMG_7797

Hej, hej & välkomna till hjärtat i Huskvarna, den gamla Husqvarna fabriken!

Här har varit aktivitet sedan 1600 talet. Cyklar, mopeder och spisar. Gevär, båtmotorer och köttkvarnar. Och såklart symaskiner. Ja mycket är det som har tillverkats här. När mormor, morfar och min lilla mamma flyttade hit på 50 talet, då var fabriken allt. När visslan blåste för lunch, då stängde varenda butik igen och inte en enda liten burk med färg kunde de sälja. Men det är längesen nu och idag görs symaskinerna i Kina….. Men hjärtat klappar än, motorsågar och gräsklippare rullar dagligen ut i mängd över världen med ordet Husqvarna på. Min lilla fina stad.

IMG_7793

Min klänning fick matcha det gamla fabriksmuseet bakom mig i sin färg. Mörkt grafitgrå, mjuk och varm är den en perfekt mysklänning. En riktig höstklänning är det. Vill bara läsa och dricka te så fort jag får den på mig.

Tisdag: Den fabriksgrå mysklänningen. Röda Korset 60 kr.

IMG_7792

Om du följer min blick så ser du längst upp till höger i bilden en grå bro. Bron över fallen som givit staden el och kraft i århundraden. Morgondagens klänning presenteras från den bron. Där är det högt, fritt och vackert. Och aningens mer färg, iallafall på klänningen =)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *