Gravdekoration till min morfar

IMG_8249

Nu är helgen här, nu lyser ljusen på kyrkogården. Till morfars grav gjordes en nalle. En nallebjörn från oss barnbarn och barnbarnsbarn. I handen håller han sex vita rosor, en från oss var i familjen. På magen en ett keramikhjärta med texten Du fattas oss. För det gör han. Morfar hade mycket kvar att ge. Men det tyckte tydligen inte cancern.

IMG_8128

Nallen hittade jag på SAM-hjälpen för 30 kr. Med sina glasögon & fluga påminde den om en liten farbror……

IMG_8132

Han fick plastfilm runt kroppen för att stå emot vätan ute lite bättre. Så en lång grillpinne för både stadga, att inte falla framåt om han blir våt och tung och för förankring i marken, att inte blåsa bort. Mossan fick viras på ganska hårt med myrteltråd för att han inte skulle tappa formen. Lämnade några detaljer som tassar, nos & öron fria. Han blev sötare så.

 

IMG_8256

3 av mina 5 killar var med. En fin stund att minnas morfar ihop, en kontakt med sitt ursprung och känna tacksamhet för det som varit. Och är.

Så anslöt mer släkt och vänner. Vi fikade i det lilla gravkapellet. Lillebror åt fyra bullar i ett nafs. Sen hade mörkret fallet och vi tog en promenad runt kyrkogården och tittade på alla olika ljus och dekorationer. Fint. Andaktsfullt.

IMG_8306

I minneslunden brinner det starkt i ljusskåpen och på marken.

Har du långt till den kyrkogård där dina anhöriga vilar, tänd ett ljus i en minneslund nära dig, det går precis lika bra.

Har du ännu ingen du sörjer, ta en promenad genom kyrkogården i skymningen under helgen ändå. Bara för att det är så vackert. Bara för att man tänker till. Vad vill jag med mitt liv, den tid jag har här på jorden. Vad vill jag lämna efter mig.

Stor kram till era alla på Allahelgonahelgen, Kram!

 

2 thoughts on “Gravdekoration till min morfar

  1. Igår var vi på kyrkogården i Hva igen. Och nu gjorde vi det när det var ljust ute. Din morfar ligger inte så långt från mina föräldrar så jag gick dit och tittade på din nalle till honom. Den var så söt. Att komma på att göra en sådan gravdekoration var fint tycker jag. Det är stort när det finns en tanke i det man gör. Och det är du verkligen bra på.

    • Tack Ulla! Vilka fina ord, de bevarar jag i hjärtat. Just ”tankearbetet” bakom varje blomster är halva nöjet. Och kanske hela glädjen, ibland när det vill sig. Kram!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *