Vad är det där för jätteljusstake egentligen??

IMG_9408
Min vardagsljusstake. Helt utanför julkrubbe / adventsljusstake tävlingen men ändå. För den här köpte jag 1997 på det stora möbelvaruhuset. Och jösses vad kommentarer den fått genom åren. ”Vad ska du ha för dinosaurieljus där har du tänkt?” ”Oj, vad konstig ljusstake du har” Osv….
För på denna tiden var liksom blockljuset knappt uppfunnit. Det var värmeljus eller vanliga stearinljus som dominerade marknaden. Så här var jag med och startade en ny trend kanske, för idag är det lite som ju större desto bättre när det kommer till ljus. Särskilt inför julen.
IMG_9409

Inte så dumt, för de här ljusen kan jag låta brinna varje måltid hela december. De får mysa till varje pyssel och samtal och för den del diskande som pågår i vårt kök under de svarta december kvällarna.

Så den får nog hänga med lite till, bauta-staken, iallafall till sitt 20 års jubileum. Nyheter och traditioner, så vill jag fira vår jul.

One thought on “Vad är det där för jätteljusstake egentligen??

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *