Julkrubban

IMG_9005

Men har ni sett en finare kartong någon endaste gång? Bara den är ju ett smycke, fyndad på Erikshjälpen förra julen innehållande….

IMG_9001

Familjen som ska bo i julkrubban. Och alla deras kompisar med herdar, får och visa män. En riktig högtidsstund att packa upp för en 4 åring.

När vi bad aftonbön och pratade om att jesus bor i hjärtat svarade han bestämt: Nej – han bor i gräset!! Så gick han raka vägen upp och visade krubban. Fick ju ge honom rätt där, måste nog vänta några år till med bildspråket.

IMG_9376

Jag tar fram krubban redan till första advent, vill gärna ha påminnelsen om julens kärna och ursprung synligt under den stuntals intensiva decembermånaden.

Om kvällen när alla sover och huset är lugnt händer det att jag sitter i soffan med just den här synen. Med bara ett enda levande ljus tänt vid krubban och tystnaden runt mig går det lättare att tänka, att känna och att be. Inget märkvärdigt – inga mattor, tider, riktningar eller ens knäppta händer.

Bara ett håll att rikta min tacksamhet och mina frågor. Till han som bor i gräset.

2 thoughts on “Julkrubban

  1. Vilken nostalgitripp jag fick när jag såg din krubba, mina föräldrar har haft samma figurer i sin krubba under hela min uppväxt med samma tjusiga kartong. Fina, viktiga ord och tankar om julen och vad den egentligen handlar om. God Jul!

    • Tack Jenny, vilken fin uppmuntran, så glad jag blir! En riktigt god jul till dig och de dina önskar jag. Kram!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *