Emmas fina julkrubbor

Image-1

Kommer ni ihåg Emma som vann på adventsljusstake tävlingen? För att hon samlade på just julkrubbor, vem kan motstå det liksom. Nu har hon skickat fina bilder på sin samling som ni ska få se. Varje krubba har en historia.

Den här är gjord i bananskal och köpt i DRC Kongo under en resa förra året.

Image-1

Uppe till vänster den första krubban Emma fick som nioåring. Söt! Så något jag aldrig sett, en julkrubba som en mobil att hänga i ett fönster.  En förälskelse när Emma var nybliven husägare som delades upp och köptes två olika år för att sprida kostnaden lite. Alltid klokt. Sen en liten, liten krubba i storleken av av tändsticksask som en av barnen fått i sin söndagsskola.

Image-1

En keramikkrubba från Bratislava, köpt på en tågluff som nygift 1995. Krubban är speciell för man har blandat ihop bibelberättelserna lite och bytt ut herdarna mot en kvinna med bröd och en pojke med fisk. Och det är ju en helt annan historia det. Men som Emma säger: Alla är välkomna att hylla barnet i krubban.

IMG_9376

Själv har jag tre krubbor varav den här är favoriten. Till nästa år då ska jag leta upp en riktigt riktigt fin  julkrubba till er så har vi en ny adventsljusstaketävlig. Det blir grejjer det!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *