Dags att rösta!Klänningsvecka tema mina finaste äkta vintageklänningar

Kära klänningsvänner!

Hoppas ni har haft roligt under veckan och hittat en eller flera favoriter. Hoppas att klänningarna inspirerat dig på något sätt. Kanske till att våga shoppa second hand, kanske till att våga bära klänning, kanske till att våga bära mera färg. Men mest av allt vill jag ge dig som läser kraft och mod att vara dig själv, vad än du har för dress på utsidan. Hejja dig!!

Nu är jag väldans nyfiken på vad du tycker om kläningarna? Bästa och sämst? Plus och minus? Alla som hör av sig med en kommentar här på bloggen eller via mailen eller instagram är med och tävlar om fina vintagesmycken från Bra & Begagnat, bästa juvelbutiken i stan.

IMG_1227

Ett underbart sött halsband! Enkel och maffigt på samma gång med sina röda stenar, mittenfästet är format som en blomma med en djupröd sten i. Passar året runt och blir pricken över i till din outfit.

IMG_1218

Till dig som trycker på Facebook knappen längst ner under inlägget och bjuder in dina vänner att gilla klänningar, till dig säger jag PUSS SÖTNOS! Bland alla er delare lottar jag ut dess stjärnörhängen i silver för ni är mina stjärnor minsann.

Då kör vi!

Klänningsvecka tema mina finaste äkta vintageklänningar:

IMG_1051

 Måndag: Den rosa smällkaramellen

 

IMG_0541

 Tisdag: Den isblå virkade dressen

 

IMG_0646

Onsdag: Pianofrökenklänningen

 

IMG_1030

 Torsdag: Det solgula superfyndet

 

IMG_0990

 Fredag: den hallonröda fiffidressen

 

IMG_0691

Lördag: Nobelprisklänningen

 

IMG_0506

Tack för din röst & söndagskram!

38 thoughts on “Dags att rösta!Klänningsvecka tema mina finaste äkta vintageklänningar

 1. Söndagsklänningen är otroligt vacker. Ser välsydd ut i klassiskt snitt. Förstår att du vill behålla den livet ut, kanske kan en sonhustru, eller sondotter ärva den en dag.
  Den hallonröda andas också stil, passar dig perfekt. Och jag blir sugen på att gå till Fiffi bara för att jag blir nyfiken på vad hon ska plocka fram till mig.
  Men jag håller fast vid den rosa smällkaramellen. En sån skulle jag vilja ha. Älskar rosa! Plisseringen gör att den faller snyggt och troligen det man ev vill dölja.
  Den får min röst. Mer färg åt folket.

  • Tack Lisbeth! Din röst tar jag som ett tecken på att nån dag kommer det rätta tillfället att faktist få använda denna vackra skapelse. kram!

 2. Min röst går till söndagsklänningen – bara så vacker. På andra plats kommer den hallonröda!

 3. Hade tänkt rösta på torsdagsklänningen Söt och härligt gul. Ändrade mig idag till den vackra söndagsklänningen oslagbart vackrast.

  • Tackar! ja det är två fina dressar det, hoppas du också hittar några. Kram anonym!

 4. Anna! Så fina klänningar allihop men min röst går till den hallonröda Fiffiklänningen. Jag älskar rött! Jag är ingen second handare… än. Du är en sann inspiratör och jag har besökt Mölndals Second handbutik, men jag tycker det är svårt att se vad som är något att ha. Drömmer om att vi kan gå tillsammans någon gång! kram

  • Jaaaa lotta! Det vore ju superkul att shoppa ihop nån gång! Kanske när ni är hos svärmor på besök och du vill ut på vift en stund? Det håller vi tummarna för, stor kram!

 5. Den hallonröda är verkligen så fin. Tänkte den dagen att den kommer få min röst, men idag när du visade guldklänningen blev den helt klart veckans vinnare för mej. Sååå vacker!!

  • Tack cecilia! vad roligt att det blev du som vann, hoppas att vintagehalsbandet kommer till pass till någon av dina klänningar eller annat! Tack för att du fortsätter titta in här på bloggen och hälsa din fina mamma med en kram. Kram till er båda!

 6. Först tyckte jag bäst om torsdagsklänningen men dagens klänning var absolut vackrast Så min röst blir söndagsklänningen

  • Tack söta Marie! För denna och andra kommentarer du lämnar här. Det kan göra min dag ska du veta. Du ska få en bonuspresent av mig.Kram!

 7. Åh Anna…du är så cool med dina fina klänningar! Love it. Finaste snittet helt klart fifidressen men min röst som favorit ligger på torsdagens solgula superfynd. Stilpoäng definitivt till bildens komposition med gult som inslag- och du är så otroligt söt!
  Kram

  • Tack eivor! Blev så glad av dina ord för fotot är så svårt att få till och fort måste det ju alltid gå liksom. Men inget kan ju nånsin slå dit 2800 dollars fynd det bara måste du visa på bloggen. För på jobbet passar den inte riktigt kanske =) kram!

 8. Vackrast av alla är söndagsklänningen. Så fint tyg och färgen så läcker. Nr 2 Gula ”studentklänningen” bli man glad av att se. Den virkade ger ett damigt intryck och känns omodern i sin längd. Associerar till en virkad blå hatt ni hade i utklädningslådan.

  • Tack! Ja den klänningen är kanske mitt livs fynd, inte ens en ändring av min privata bästa sömmerska behövdes =) Och hatten, japp jag instämmer. Kram!

 9. Du är så otroligt vacker i alla dessa fina vintagefynd. Och vilka härliga bilder du tagitg! i vårfina Huskvarna. Jag kan inte riktigt bestämma mig, men Fiffi-klänningen är jag svag för. Tänk, när skall du använda den på ”riktigt” första gången? Så otroligt fina snitt. Kina-klänningen och söndags-klänningen blir då delad tvåa. Kram på dig!

  • Tack söta syster! Ja när ska jag ha den på riktigt tro? =) Det kommer att bli svårt att välja när den stora dagen kommer. Bamse kram till dig revisorn!

 10. Alla klänningar är fina på sitt vis, men min absoluta favorit är guldklänningen för den är du extra fin i och den ser verkligen ut som en riktig vintagestass, både i tyg och utformning.
  Och så tycker jag det är kul att du har en historia ihop med den. 🙂

  Kram Jessica

  • Tack Jessica! Den hänger på väggen på galgen från dig, så fint ihop! Hoppas du har det bra med lilla underbara bebisen,bättre än alla världens klänningar, stor kram.

 11. Hej, alla klänningar var fina! Fick föll jag mest för den hallonröda fiffidressen 🙂
  Har även delat på FB.

  • Tack helene! Ja det är en supeklänning som nog skulle passa dig fint med! Extra tack för delningen och kul att lotten föll på dig. Håll utkik i posten så kommer snart ett litet paket i lådan. Bra örhängen till framtida kundmöten är det med =) Kram!

 12. Hej! Alla är fina men jag tycker pianofrökenklänningen är den bästa. Det är något över det svarta som jag gillar. ”Nobelpriset” är också så stilig!!

  • Tack söta Pappa! Roligt att vi har samma smak ibland =) Kanske påminner klänningen dig om farmor som ju var pianofröken? kram till dig!

 13. Det kanske är för sent att rösta, men jag måste bara säga…. den hallonröda Fiffi-klänningen är fantastisk :D!!! Tätt följd av söndagsklänningen! Åh vad jag längtar till sol och värme så att man kan gå med bara axlar och bara ben igen utan att frysa….

  • Tack Maria! Ja det ska bli skönt med bara axlar och färgstarka läppstift från Mary Kay =) Kram!

 14. Jag gillar det solgula superfyndet bäst och önskar att jag hittar något liknande till min dotters student. (läs klädpanik) det var dock väldigt nära mellan den och den hallonröda Fifiklänningen. Jag letar alltid efter klänningar secondhand men hittar sällan något. Hur gör du? Vad tittar du efter? Ser fram emot fler klänningsveckor 🙂

  • Tack Anna! Klart du kan hitta något riktigt fint till din dotters student. Vintage eller nytt, bara du känner dig lika fin som dottern. Jag håller span på din blogg vad det blir. Kram!

  • Tack söta Malin! Hoppas jag får tillfälle att bästa nobeldressen nån gång! Varma kramar till dig

  • Tack Anna! Jag kommer hålla span efter din vecka! tack för att du gav mig iden till mitt nästa tema – axelbandslöst. Stor kram!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *