Familjedag med lyckostråk

Vaknade idag utan ont i ögat. Ser fortfarande ut som Shreck men så tacksam att det onda är över. Har hållet mig inne idag, städat och fixat. Men nu, nu ska ni få ser hur vår familjedag var. För det är såhär att det blev dags att byta bil. Vi hade tre önskningar 1) dragkrok -för alla projekt, 2) Manuell växel, för alla övningskörningar och 3) sex säten för alla familjemedlemmar. Detta gick inte att förena så sista önskningen fick vi avstå. Från och med måndag har vi en bil där inte alla får plats. Det ska väl gå, det är ju inte varje dag vi är alla sex men just familjedagarna kan bli knöliga. Därför ville jag så gärna ha en nu och ordnade en hemlig utflykt för mina fem killar!

IMG_1986

Trots vilda gissningar var det ingen som prickade in etapp ett: Havet. Vi stannade vid Akims badet och där var det fint ska jag säga. Fräscht och nybyggt.

IMG_2005

Vi fikade på badfilten. Köpta bullar som tinat precis lagom på resan, Ballerinakex och chips. Hej transfett och hej glada barn!

IMG_2035

Sen blev det dopp i det salta havet. Två barn hade fortfarande lite feber. ( Stressen när man har 1,5 dag kvar på jobbet och förskolan ringer och meddelar sjukt barn, den önskar jag ingen. Särskilt ingen ensamstående. Nu nog tog mannen barnen trots att det var min tur. Det är kärlek det.) Men är det sista chansen så är det och utflykt fick det bli ändå med Ipren i väskan. Och ett yttepytte litet dopp i havet.

IMG_2044

Innan vi for in till etapp två: Göteborg. Då var alla dessa vildar hungriga igen så vi började genast med utfodring på närmsta transfett ställe. Mycket uppskattat! Mätta och glada gick vi till nästa utflyktsmål: Universeum. Ligger vägg i vägg med Liseberg men idag ville jag vara med min familj, prata och umgås och det går inte på liseberg. Det är kul på ett annat sätt men jag har bara inte kraft till det nu. Allt folk, all trängsel, alla höga ljud. Hualiga. Nej nej nej. Men Universeum blev precis så bra som jag hoppades.

IMG_2081

Till och med bättre!

Akvariet är magiskt, här är det den 3,5 meter långa svärdfisken miss Sokrates som simmar över oss.

IMG_2063

Hajen Herman och hans hov var också mäktigt. Det var inte mycket folk och personalen tog sig verkligen tid att berätta och svara på alla våra frågor så som: Hur sover de, vad äter de, får de barn, hur putsar man fönstret. Det fanns en damm där man fick klappa fiskarna och det tyckte Josef var så roligt att han skrattade så alla runt omkring föll in i skrattet. Finns inget så befriande och smittsamt som ett barns glada skratt.

IMG_2090

Det fanns en hel avdelning om rymden och alla som läst ” Halvan och rymden” med sina barn någongång blir inte besvikna, som synes. Här fanns allt, toaletten med bajspåsarna, de hängande sovsäckarna och rymdstolen. Lycka för både stor och liten.

IMG_2049

Uppe på taket fanns en dinosaurie värld men trots att vi sa: ”det är bara batteri” blev Josef rädd och ville inte gå in. Så då blev det en klänningsbild istället. Den här alltså, den är min semesteruniform nu, värsta sköna Lindexfyndet. Fin ihop med både rött eller vitt är den också.

IMG_2115

Sen blev det experiment avdelningen med massa tips och trix. Det är det bästa med Universeum, att det är så roligt för alla åldrar. Inte alla familjeattraktioner som klarar det men Universeum får full pott av mig. Här fanns dräkter av kardborre som de kastade sig mot en kardborre vägg i, precis som värsta spiderman. Alltså det såg så roligt ut och vi skrattade så jag fick ont i magen. Då och flera andra gånger under dagen kom det, det varma snabba stråket av lycka genom kroppen. Tacksamhet.  Här är jag nu och jag har det bra.

IMG_2124

Man kunde mäta sig med en radarmaskin och då visade sig att den här killen växt om sin far med 0,9 cm. Stort! Vi var sist ut på hela universeum men ingen familjedag utan glass så det fick bli glass-stund på ica i parkeringshuset. Sen körde jag hemåt i sommarkvällen och tänkte på alla utflykter bilen gett oss. Som den här och den här och den här. Nu stundar nya tider, nu gäller nya lösningar. För en familjedag i någon form lite då och då, det måste man ha. Nästa gång kanske vi ska cykla? Inte en så dum ide ändå, det ska jag föreslå på nästa familjeråd minsann!

One thought on “Familjedag med lyckostråk

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *