Måndagsblomma: Liten budbärare

IMG_4717

En måndagsblomma att inleda varje vecka ska jag försöka få till i år. Buketter, planteringar eller kanske både och. Men vi smyger igång lite försiktigt med den här lilla killen. En riktig vintageblomma får vi kalla den och han ser ut som en budbärare. En kruka som denna kan man finna i mängd på loppisar, riktigt tantig kan man tycka men i en ny miljö och med en modern blomma i form av hjärtan på tråd blir det superfint.

Har du många krukväxter hemma som sackar efter nu? Som slokar, nickar eller kanske vissnat helt. Lugn, det är inte ditt fel. Det är granen. Ja men tänk själv, plötsligt kommer det in en JÄTTE i rummet, en jätte som slukar allt syre. Jätten kommer dessutom på besök under årets mörkaste och kallaste tid. Klart att det blir svårt för krukväxterna att hävda sig då. Om man dessutom eldar inne som vi, ja då trivs den lille rackaren spinn utmärkt. Nästan alla mina murgrönor fick ohyran över julen. Och då åker de ut, tyvärr, men där är det stopp.

De andra som nickar kan du försöka rädda med kärlek och vatten och mer syre när granen flyttat ut. Hjärtan på tråd är en hållbar trotjänare som inte ger upp i första taget vilket passar fint på axeln hos en budbärare. Kanske kommer han med bud om grönare, friskare tider. Mer blommor på bloggen ska det bli 2015 iallafall!

One thought on “Måndagsblomma: Liten budbärare

  1. Älskar verkligen krukan och skulle vilja hitta nåt liknande. Har inte hittat nåt sånt på loppis än men skam den som ger sig 🙂 Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *