Inspirationsmöte inför bröllopsblomster

IMG_5021

I går kväll träffade jag den blivande bruden Stina för vårt första officiella bröllopsblomster-planerings möte. Visst har vi messat bilder och idéer innan men nu gjorde vi det ordentligt! Ni vet papper och penna, inspirationspärmen jag ständigt jobbar med och hennes pintarest var grunden för kvällen och det jag kallar inspirationsmöte. En första genomgång inför den stora dagen. Ett inspirationsmöte innebär att vi tillsammans går igenom:

Vilka blomster: Vad önskar brudparet hjälp med; brudbukett, hårsmycke, corsage, tärn/näbb bukett, corsage till värdar, dekoration av kyrka eller vigselplats, dekoration av festlokal är basen vi går igenom. Kanske tillkommer gåvor till några som hjälp till med dagen – det kan vara ett sätt att använda festdekorationerna kreativt- eller andra idéer som brudparet har, alla tankar är välkomna och roliga.

Vilka färger: Ofta har den blivande bruden en tanke på färgval till sin brudbukett så tittar vi på lämpliga blommor och kombinationer utifrån den/de färgerna.

Tema? Har bröllopet något tema som till exempel; höst, hav, vinter, vintage, en färg, en plats eller tid. Temat kan vara olika genomgående men någon form av röd tråd är fint att ha i blomsterplaneringen, det ger en känsla av sammanhang och förstärker upplevelsen estetiskt på den stora dagen.

Budget/offert: Hur stor är blomsterbudgeten och hur använder vi den bäst? Underlag för den offert/bekräftelse som kommer efter mötet.

Planering: Datum, tid och plats. Medhjälpare och logistik, allt praktiskt ska funka utan stress, det är viktigt att bruden känner sig helt trygg med blomster och planering.

Summering/nästa steg: Vi går igenom vad vi beslutat och vad som är kvar samt bokar tid för nästa avstämning.

IMG_2417

Nu ska jag boka in sommarens andra brud Åsa på inspirationsmöte!

Jag välkomnar gärna fler blivande brudar att höra av sig på vintageblomman@gmail.com med alla sina funderingar och frågor. En brudbukett kostar 999 kr hos mig och allt annat får du offert på innan du bestämmer dig för någonting. Inspirations processen gör vi tillsammans och den grundar sig helt på dig och dina drömmar inför livets stora dag.

Störst av allt är kärleken,

allt tror den

allt bär den

allt hoppas den

DSC_0196

 

Hoppas vi ses!

One thought on “Inspirationsmöte inför bröllopsblomster

  1. Vad roligt att läsa att du är på väg mot din dröm. Jag hoppas du får många nya kunder. Jag är ju redan gift och har inga planer på att gifta om mig annars hade jag anlitat dig 🙂 kram och lycka till

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *