Jag älskar Valborg!

Hela dagen har jag känt mig glad i magen för idag är det Valborg. En av mina favorithelger på året, Valborg är mitt eget lilla nyår för nu kommer den – sommaren!

I år bjöd vi hem våra vänner Anne & Anders på lite kvällsmat och vi hade många djupa skratt till charkbrickan och mackorna när ungarna härjade och regnet gav upp. Vid åtta klädde vi oss varmt och åkte till Firandet på Sannabadet.  

Först fick killarna grilla pinnbröd. Pinnbröd är som en bit sconesdeg man virar runt en pinne och rostar över elden. Väldigt mysigt och scoutigt, jag gick i scouterna hela min barndom och har grillat många goa pinnbröd så det är klart att killarna skulle få uppleva det.

 
Sen började de hälla disel på den enorma brasan eftersom det regnat och haglat rejält under dagen och minsann – det tog fyr direkt! Barnen gjorde det barn ska göra när de ser en eld – kastar in pinnar, kottar och gräs och skrattar förtjust åt gnistor och pys. Försöker hålla dem på lagom avstånd och lyssna på kören som sjunger vintern rasat ut &  Sköna maj välkommen till vår bygd igen samtidigt. Älskar de där hoppfyllda sångerna och ger alltid mig själv några inre egna ”sommarlöften” varje år.

 
Kallt var det ikväll och särskilt om fötterna. Men mysigt och varmt i hjärtat.

  

När fyrverkeriet drog igång smällde det med eko ut över Vättern och in i mig. Jag kände mig lycklig! Har alltid varit svag för fyrverkeri, det är så maffigt med ljus och ljud mot kvällshimlen. I kväll tänkte på förra Valborg då jag verkligen försökte känna mig glad. Men det fanns så svåra saker runt mig som tog all kraft den våren och finns inte kraft kan glädje inte infinna sig. Ikväll gjorde den det. När tomteblossen exploderade på himlen till barnens skratt och maken höll sina stora trygga armar runt mig kände jag det ända in i hjärteroten – the best is yeat to come!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *