Present nummer ett – till de bästa förskolepedagogerna i världen!

IMG_6354

Jag vet att alla tycker deras dagis är bäst, men vår förskola är verkligen något extra. Det kan vara svårt att sätta fingret på vad som gör det men jag tror det är engagemanget och trivseln. Att både personal och barn har det riktigt gott tillsammans om dagarna. De är så enormt duktiga på att se varje barns behov och unikhet och verkligen stärka den. På sommarfesten i går fick alla de stora barnen som nu går vidare till förskoleklass en gåva och en personlig vers på rim av sina pedagoger. Jag måste visa er den sen för det var så fint och vi var många som inte kunde hålla tårar av stolthet, tacksamhet och rörelse borta.

Hur tackar man de som tagit hand om ens barn i flera år? Svårt. Vi ville att gåvan skulle vara som fröknarna – något extra. Det blev några buskar med amerikanska blåbär att plantera på gården. Förhoppningsvis kan många barn framöver vara med och plocka bär och baka blåbärsmuffins. Något att göra tillsammans, något för alla.

IMG_1542.JPG

Men vi ville också att alla i personalgruppen, från chef till lokalvård skulle få en egen individuell gåva och uppmuntran.

Vi valde ett armband med bönen Fader Vår. Ett armband som vi tror kan passa många smaker och stilar och knyta an till den kristna värdegrund som Kungsportens förskola har. En personlig present till alla dem som ser våra barn som små personligheter och ger den bästa omsorgen och utvecklingen varje dag, året runt. Det är det mista de var värda!

IMG_1543.JPG

 

Armbanden kommer från Våga, ett svenskt märke med säte i Dalarna som gör personliga och moderna smycken. Kika in på www.vaga.se för inspiration till dig själv eller kanske till en present du går och funderar på.

Det kan vara svårt att ge något som ska representera en stor grupp -40 föräldrapar – men det kändes som både givare och mottagare var glada över gåvan igår. Det är precis det man önskar med en present, att den ska glädja i flera led.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *