Om städning och feminism och tre tips på köpet

Idag mina vänner har jag gjort en såndär sak jag tänkt på i TRE år. Jag har DAMMSUGIT vinden. Det tog 25 minuter och blev så fint så fint. Först skulle den bara vädras, tömmas, fyllas igen och sen var det dammsugarens tur. Det hela tog typ hela dagen. Men nu är det gjort och huset är lite mer befriat på saker. Skönt. En bra stund i tvättstugan har det också blivit, en riktig arbetsdag med andra ord och inte en enda bild har jag tagit. Men gårdagens aktivitet kommer här.

  
Semesterbok nummer ett utläst! Tränar mig på att göra det roliga först istället för att alltid vara så plikttrogen och göra alla måsten först. De tar ju ändå aldrig slut. Alltså läste jag hela dagen igår efter båtutflykten och mycket riktigt infann sig kraft och inspiration till städning idag.

Boken då? Mycket bra! Hela serien om Annika Bengtzon har jag läst, från när jag fastnade i första boken Sprängaren. Det var på vår (enda) husvagnssemester och jag minns att jag smet till campingtoan för att få läsa på natten. Då är boken bra! Och nu, 15 år senare är sista boken i serien här och det var också en sträckläsar bok. Gillar ju inte deckare så mycket ( bara våld, blod, hot och utsatta kvinnor om och om igen) men det är historien om Annika och hennes liv som fascinerar. Utan att spoila för mycket kan jag säga att hon slutar som jag, som en fyrbarnsmamma. Inte illa!

Sen beundrar jag Liza Marklund och hennes enträgna kamp för kvinnor och främst våld mot kvinnor. Man lär sig mycket i böckerna om den bistra verkligheten. Som att en kvinna var tredje vecka mördas av sin partner i Sverige idag. Att hemmet fortfarande är den farligaste plats en kvinna kan vara på rent statistist. 

Lärde mig gjorde jag även på Sanna Lundells sommarprat idag. Om feminism, anpassning, patriarkat och kärlek. Lyssna på det, bästa sommarpratet hittills i år. Dags att sluta anpassa sig!

One thought on “Om städning och feminism och tre tips på köpet

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *