Två gånger Skolstart

Nu har vi haft två fina dagar här hemma med förväntan i luften. Tänk ändå att jag har en kille som ska börja skolan, förskoleklassen och en som ska börja journalisthögskolan. Det är stort, båda två på sitt sätt. Fint. Igår pratade vi minnen och förhoppningar hela kvällen. Jag minns ju så väl när han som nu ska bli journalist gjorde sin första skoldag med vattenkammad lugg och blå skjorta.

  
Nu var det istället lillebror som hade ny väska och fjärilar i magen istället.

  
Både maken och jag var med på den stora dagen och vi cyklade till skolan i den underbara augustisolen. Nej, jag kommer inte glömma den här dagen heller!

  
På eftermiddagen förberedde vi nästa skolstart. Han behövde lite samma saker som lillebror; en ny väska & nya strumpor utan hål till exempel. Sen lite gott och blandat från IKEA till första egna lägenheten. Det mesta har han fixat själv på second hand men vi fyllde luckorna; duschdraperi, kuddar, skrivbordslampa, WC-borste, stekspade m.m och såklart ett gäng studentvänliga blommor. Ett hem utan grönska är inte komplett.

Här hemma finns det kväll två bröder med 15 års mellanrum som är redo för nya utmaningar i livet och en mamma som är varm i hjärtat av att få vara en del av dem.

One thought on “Två gånger Skolstart

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *