Världen brinner även här

Ikväll har jag varit på gruppledarträff med kyrkhjälpen, en lokal organisation som hjälper EU migranter i vår stad. Jag var trött när jag kom dit, sådär så det värker i benen och är svårt att sitta still, för att inte tala om koncentrationen. Hualigen. Men när jag åkte hem två timmar senare var jag fjäderlätt och fylld av energi. Cyklade en sväng i den ljumma kvällen och samlade tankarna. Det finns så mycket kvar att göra, det finns så mycket behov. Så många hinder och så mycket okunskap. Hat. Jag har alltid vetat att arbete i andra länder är inget för mig, jag känner för min närmiljö, jag älskar att vara hemma och får ont i magen av att bara åka på semester. Men världen brinner och en del av det ser vi helt nära varje dag. Att få göra en litenliten sak som kan hjälpa och lyfta någon som inte haft lyckan att födas i ett rikt demokratiskt land, det skulle jag vilja göra mer. Mat och värme är grunden, men jag skulle vilja göra lite till som ger utveckling och kraft. Idéer jag bär i hjärtat, jag hoppas på en tid och plats att kunna jobba vidare med dem, ikväll fick jag testa dem lite. Lycka som i mening kände jag då & vilken energi det ger!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *